top of page
Search
  • cardberg

Napravite veliki korona UPDATE

Ona je još uvek tu i biće još neko vreme. oronaa (nažalost) ne ide nikuda, tako da moramo da živimo i radimo sa onim što nam je dala.On je još uvek tu i biće još neko vreme. Korona (nažalost) ne ide nikuda, pa moramo da živimo i radimo sa onim što nam je dala.Maska, dezinfekcija, razmak. Ovaj „slogan“ će biti sa nama još neko vreme i budite sigurni da će zvučati iu postkoronskom periodu. Nakon prinudne pauze, biće vam potrebno više od samo uključivanja sistema za rezervacije. Stopostotna higijena i mere vezane za nju su, i biće, alfa i omega u celoj turističkoj industriji.


Naravno, čistoća i higijena su uvek bili na prvom mestu u hotelskom i ugostiteljskom sektoru. Međutim, dolaskom korone ova činjenica se još više umnožila i više se ne prave kompromisi u higijeni. Prvo i najvažnije, vaši gosti moraju da se osećaju apsolutno bezbedno sa vama, tako da maksimalna čistoća mora biti vaš prioritet.


Naš SAVET: Ne zaboravite da ako u hotelu imate i restoran, fitnes centar, bazen ili spa centar, morate proučiti druge mere koje se odnose na ove specifične vrste operacija.


A sada nekoliko naših saveta za vas:


Higijena, higijena i još jednom higijena

Bez rasprave - ovo će biti najvažniji zadatak nakon otvaranja vašeg hotela. Bilo da imate veliki ili mali objekat, da li ste bili odlični u čistoći ili je bilo prostora za napredak, ova oblast od sada mora biti vaš prioritet. U praksi to znači češće, češće i kvalitetnije čišćenje i dezinfekciju, što će svakako doneti povećane troškove. Biće potrebno kupiti kvalitetne proizvode, sredstva za dezinfekciju, moguće je proširiti tim za čišćenje. A ovde se zaista ne isplati oklevati i praviti kompromise. U novom vremenu korone, čistoća i sigurnost biće ono što će vaši gosti pre svega tražiti. Ulaganje u savršenu higijenu će stoga biti važna investicija u budućnost vašeg hotela. A u finalu on može da odluči da li ćete biti uspešni i gosti će vam se vratiti.


Ni koraka bez dezinfekcije

Dezinfekcija neće lako nestati iz naših života i hotela. Naprotiv. Postao je sastavni deo javnog života i to je trostruko za turizam. Redovna dezinfekcija recepcije i zajedničkih prostorija stoga mora biti deo dnevnog rasporeda. Čistačice će se verovatno pobrinuti za to ujutru i popodne, ali ne zaboravite na ovu obavezu ni nakon odlaska. Poverite recepcioneru ili drugom članu tima, ali ručke, stolovi, tastature i drugi delovi koji se koriste moraju biti stalno dezinfikovani. Rasporedite dezinfekciju za goste na pristupačnim i vidljivim mestima i uverite se da je doziranje jednostavno (idealno beskontaktno) i da je sama dezinfekcija laka i nelepljiva. Tako će gostima biti lakše da ga ne izbegavaju, već naprotiv - da ga redovno koriste.


Razmak mora biti!

Kao i dezinfekcija, odvajanja će nas još dugo pratiti. U novoj eri bitne će biti i zaštitne barijere i osvežavanje vaših prostorija. Istina je – što više prostora i manje ljudi, to bolje. Sigurno imate zaštitu iza recepcije iza sebe, razmislite gde bi još mogle da se dodaju slične pregrade. Možda u restoranu između stolova, možete dodati pleksiglas na šanku. Međutim, biće lakše i jeftinije svuda dodati veće razmake. Od sedenja na recepciji, preko sprava u fitnes centru, ležaljki u bašti, do stolova u restoranu i na terasi. Pomerite se, pomerite se i stavite se u kožu gosta – da li će se ovako osećati bezbedno?


Jelo na nov način


Najveće promene u hotelijerstvu nesumnjivo će se desiti u restoranima. Jer dok tokom samog smeštaja možete prilično dobro da izbegnete kontakt sa ljudima, kada jedete, to nije tako lako. Verovatno svaka ustanova svojim gostima nudi minimalni doručak, gde se svakog jutra na jednom mestu sastaju desetine ako ne i stotine gostiju. Doručak u sobi može biti rešenje, ali neće biti po ukusu (posle dužeg zaključavanja). Zato pokušajte da smislite druge načine da povećate razmak ili imate manje ljudi na jednom mestu u isto vreme.


Počnite tako što ćete pomeriti stolove napolje ili dodajte još prostorija. Odlično rešenje biće da što više stolova premestite na svež vazduh i ne morate da ostanete samo na doručku. Ako imate restoran i takođe nudite ručak i večeru, premestite svoje goste u baštu ili na terasu - ne zaboravite da ugodan ambijent i izmislite osvetljenje za veče. A posle leta moći će se dobro razmisliti o mogućnosti zagrejanog šatora. Takođe možete ponuditi ručak i večeru u svojoj sobi - posebno ako vaš hotel takođe ima odvojene balkone.


Objavite mere

Uverite se da su sva uputstva i uputstva za goste jasno zapisana i postavljena na vidljivo mesto. Ali ne morate to da radite kao svi drugi – umesto da kačite mere na oglasnu tablu koju niko ne čita, ili da ih lepite na zidove, odštampajte jasan priručnik i uručite ga gostima po dolasku. Tu možete dodati i druge važne informacije - kao što su vreme i opcije za ručavanje, uputstva za korišćenje fitnesa, bazena i Spa. I ne zaboravite svoj sajt ili portale za rezervacije, pokažite svojim gostima da brinete o njihovoj bezbednosti, a istovremeno ih usmerite da sami budu odgovorni.


Promenite pravila

Korona je promenila pravila, promenite i njih. Mislimo na uslove rezervacije. U vremenu korone niko ne zna šta će biti sutra, pa su otkazi i promene rezervacija sasvim uobičajena praksa. Sada nema mesta da budete strikni i strogi, izađete u susret gostima i ponudite im bolje, fleksibilnije uslove za promenu ili otkazivanje rezervacije. Ako gostima ponudite vaučer, dodajte mu jednostavne i povoljne mogućnosti korišćenja, kako bi i oni mogli da ga koriste u realnom vremenu i da im novac ne bude bačen. Inspirišite se najboljim i smislite kako da postavite svoje uslove da odgovaraju i vama i vašim gostima.


Dodajte nešto dodatno

Razmislite o tome kako da poboljšate svoj hotel da bude čistiji, bezbedniji i da ostanete sa vama, uprkos ovom teškom vremenu, prijatnim iskustvom. Jeste li ostali bez ideja? Nema veze, mi ćemo vam doneti više inspiracije u našim drugim blogovima.

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page