top of page
Search
  • cardberg

Iskoristite korona pauzu u svoju korist!

Updated: Oct 27, 2021

Korona kriza ne mora da unese samo najmračnije scenarije u vaše poslovanje. Pokušajte da iskoristite ovu neplaniranu pauzu u svoju korist i steknete prednost u odnosu na konkurenciju.
Korona je udarila na turizam. Neke stvari se oporavljaju brže, druge sporije, a neke pandemije su konačno prekinute. Ako ste među srećnijima ili pametnijima koji su održali posao, čestitam, pola ste pobedili. Druga polovina će takođe zavisiti od vas i kako ćete se nositi sa krizom korone. Možda vaši apartmani već dugo zevaju i pogled na vaš rezervacijski sistem uopšte nije ružičast.

Dobra vest je da to neće biti zauvek tako, i umesto na sve negativne stvari, trebalo bi da se fokusirate na budućnost. Postkoronarno vreme je pred vratima, pa se dobro pripremite za to. I ne samo o merama korona. Sigurno dobro znate kuda vas gura cipela, šta bi se moglo poboljšati, ili šta već dugo planirate i odlažete na neodređeno vreme. Dakle, sada je pravo vreme. Uključite računar, zasučite rukave i slobodno vreme uložite u sebe i svoj posao.


1. Budite društveni


Mislimo da se sada ne morate sastajati i družiti sa svojim osobljem ili gostima. Mada ni to neće škoditi. Ipak, imamo u vidu onlajn socijalizaciju. Vi definitivno imate svoju veb stranicu, verovatno ste na Bookingu i drugim portalima za rezervacije, možda plaćate za oglašavanje, a ponekad ste već odavno napravili Facebook stranicu. Ali ruku na srce, kada ste poslednji put tamo nešto dodali?


Hteli to ili ne, društvene mreže su sada sastavni deo svakog posla. Danas klasično oglašavanje više ne funkcioniše kao nekada, zamenili su ga Fejsbuk, Instagram, LinkedIn, Gugl i drugi. Prve dve igraju direktno u Srbiji, kada niste na Fejsbuku i (sve više) na Instagramu, kao da niste ni par. Kreiranje naloga je najlakši deo, ključ će biti da vodite računa i o svojim profilima. Redovno. Iskreno. Ne znate kako da počnete? Google, kupujte knjige, inspirišite se najboljim. To zaista nije raketna nauka, samo je potrebno neko vreme (koje imate) i odlučnost. Učite, izmišljajte, zapisujte, snimajte nove fotografije i što je najvažnije - budite onlajn.


2. Oživite unutrašnjost, poboljšajte eksterijer

Da li ste dugo razmišljali o promeni? Možda je vašoj recepciji očajnički potreban novi dizajn, ili ste planirali da poboljšate opremljenost stanova, ili konačno učinite nešto sa svojim vrtom. Ako ste na neodređeno vreme odlagali veće ili manje preuređenje, sada je vreme! Ne morate da idete na odmor, zatvorite saobraćaj i možda ćete otkriti da vam profesionalci nisu ni potrebni. Iskoristite činjenicu da gomila ljudi ne luta po hotelu i ide na to. Ako imate zaposlene na raspolaganju, nemojte se plašiti da i njih uključite – videćete da će i oni dobro proći i brže ćete završiti svoj projekat.


A ako niste razmišljali ni o kakvim promenama, pogledajte okolo - garantovano postoji nešto što možete poboljšati. Ne, ne morate sada da pravite pomoćnu zgradu, menjate prozore ili potpuno menjate nameštaj u sobi. Vremena su loša i velike investicije tek čekaju. Pokušajte da se fokusirate na manje i jeftinije modifikacije - izmislite jednostavno sedenje u bašti, napravite mini terasu, premestite nameštaj na recepciji, dodajte nove dekoracije u sobe,... poboljšanja ne moraju da budu uopšte skupa i na kraju Vaš smeštaj može dobiti svež i zanimljiviji izgled.


3. Steknite nove veštinePored svog posla, možete i da unapredite svoje veštine tokom prinudne pauze krune. Definitivno će biti nešto na čemu možete poraditi u ovom trenutku i ponovo krenuti malo dalje. Možda i sami znate koje nedostatke imate i koje bi vam znanje pomoglo, bilo u poslovnom ili ličnom razvoju.


Na primer, strani jezik – ako niste baš poligot, garantovano ćete pronaći drugi jezik koji bi mogao biti od interesa za vaše poslovanje. Ili ste krivo u marketingu? Da li su društvene mreže za vas špansko selo? Da li biste se bolje orijentisali na ekonomskom polju? Da li biste želeli da budete bolji vođa ili bolje upravljate timom? Izaberite nešto što će vam biti ne samo korisno, već će biti i zabavno. Kupite online kurs, knjige, gledajte video zapise, čitajte članke ... mogućnosti su neograničene. Ko zna, možda ćete na kraju steći veštinu ili znanje koje će vas pokrenuti napred, ispred konkurencije.


4. Hodajte sa vremenom i idite na sledeći nivo


Već smo nešto spomenuli u prvoj tački, ali ima mnogo više od toga šta možete da radite u slobodno vreme. Naravno, to može biti i enterijer, opremanje soba, meni za doručak, ali sada imamo na umu onlajn stvari. Kako izgleda vaša veb lokacija? Imajte na umu da je vaš sajt kao vaša onlajn vizit karta. Želite da bude lepo, jasno i privlačno. Bez obzira na to, ima mnogo sadržaja veb-sajtova kao što su preko fotokopir aparata, neki se sećaju vremena kada je hotel dočekivao prve goste, drugima bi hitno bila potrebna nadogradnja fotografije. Fokusirajte se na svoju stranicu i ulepšajte je. Ovde se zaista isplati ne uštedeti novac, pronaći nekoga pri ruci i usredsrediti se na to da vaša veb lokacija radi i izgleda savršeno. Videćete i sami da će se ova investicija isplatiti.Vremenom bi vaš sistem rezervacija trebalo da bude ažuriran. Ako već koristite jedan - čestitam! Iz sopstvenog iskustva, međutim, znamo da mnogi, posebno mali objekti, i dalje upravljaju rezervacijama na stari način – ručno ih zapisuju, ili ih štampaju i kreiraju. Pa, možda je sada pravo vreme da pređete na novi nivo i obradite svoje rezervacije na moderan način. Ako se plašite da će to biti skupo ili komplikovano, isprobajte naš softver https://admin.hotelskarecepcija.com/registracia Nećete ništa platiti za to, možete koristiti Hotelsku Recepciju u demo verziji 15 dana potpuno besplatno.


5. Napravite veliku nadogradnju korone


Poslednja tačka trenutno nije ništa manje važna od prethodne. Bilo da se radi o modifikaciji recepcije, novim postupcima čišćenja, nakon promene uslova rezervacije morate biti spremni za novo vreme. Stoga ćemo ovu temu detaljnije pogledati u nekom od naših drugih blogova.
8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page